25 maart 2016

Twee Voor De Prijs Van 1

Vorige week nog toonde we de teaser voor de nieuwe Subaru Impreza en bij de onthulling kregen we niet 1 maar wel twee verschillende Impreza's te zien.



In New York stelde Subaru de nieuwe Impreza voor, een sedan en een hatchback. Waarschijnlijk krijgen we in Europa enkel de hatchback versie bij de dealers. Deze laatste is in twee uitvoeringen beschikbaar, een iets wat meer sportief getinte variant en daarnaast nog eentje gericht op jonge kleine gezinnen. De sportieve versie heeft bevoorbeeld geen dakrails en ligt wat lager tegen het asfalt, wordt gedragen door 18" wielen en heeft standaard 'active torque vectoring' (electronische bijsturing in de bochten).




De wagen groeit in alle richtingen en wordt zowel in de lengte als in de breedte bijna 40mm groter. Opgebouwd op het nieuwe chassis, welk 70% stijver zou zijn dan het uitgaande model.



Binnenin wordt alles up-to-date gebracht en vinden we veel stijlelementen terug van de Levorg en Outback. Schakelen kan enkel via de CVT automaat, blijkbaar ziet Subaru niet veel heil meer om modellen uit te rusten met een manuele versnellingsbak.

Nog in 2016 kan je de nieuwe Impreza bij de dealers verwachten.

Geen opmerkingen: