23 augustus 2013

BRZ door STI

Geruchten, geruchten en nog eens geruchten gingen de laatste weken de ronde, want Subaru zou eindelijk met een BRZ STI op de proppen komen.

De voorstelling is achter de rug en nu weten we dat het eigenlijk gaat over een 'tS' versie (welke staat voor 'Tuned by STI') en dus geen versie met een opgewardeerde motor. Het lijkt wel alsof Subaru het vertikt om een meer krachtige BRZ op de markt te brengen, ondanks alle wanhopige kreten van de vele fans. Volgens ons ligt de oorzaak hiervan bij Toyota, die heel wat geinvesteerd hebben in het BRZ project en tevens de hoofdafnemer is van de productielijn. een BRZ STI zou waarschijnlijk kanibaliseren in de verkoop van de GT86.





Wat krijgen we voor deze tS? Vooral veel STI badges binnen en buiten de wagen. Verder heeft STI een aardig stukje in het (al reeds lage) gezicht geknipt en werden voor en achter nieuwe spoilers gemonteerd. Ook de ophanging werd veel strakker en de remmen komen uit de topreeks van Brembo. Als laatste werden 18" lichtgewicht velgen voorzien.




Dit alles moet ervoor zorgen dat de BRZ nog strakker bochtenwerk kan afleveren en vooral op het circuit best tot zijn recht komt.

Geen opmerkingen: