16 februari 2013

24 Uur In De Groene Hel

Voor de derde keer op rij gaat Subaru deelnemen aan de 24 uren race op de Nurburgring. Ze behaalde vorige races telkens goede resultaten in hun klasse. Deelnemen met dezelfde wagen als vorig jaar zit er niet in, verschillende verbeteringen werder aangebracht want de evolutie in de racewereld is razendsnel.
De bumper vooraan is volledig herontwikkeld, daardoor is die nu lichter en geeft meer neerwaartse druk dat van pas komt in het vele bochtenwerk van de Groene Hel. De aerodynamica is aangepast onder de wagen en de benzinetank is van plaats veranderd om de gewichtsverdeling verder te verbeteren. Velgenfabrikant BBS is er in geslaagd om hun lichtgewicht competitiewielen nog in gewicht te verlagen wat ten gunste komt van de acceleratie. De PK's worden naar de wielen gestuurd met behulp van een nieuwe sequentiele versnellingsbak.
De wagen is uitgebreid getest geweest op het Fuji circuit in Japan, waar een verbetering van een volledige seconde werd opgetekend. Tijdens de Nurburgring race zullen 2 Japanse piloten worden bijgestaan door 2 Europese collegas.
Vele van deze aanpassingen zijn speciaal ontwikkeld voor deze race-klare STI, maar Subaru wil toch enkele van dee nieuwigheden verwerken in hun productiemodel.
We zijn benieuwd naar de resultaten en of Subaru weer kan eindigen in de top 3, de race wordt gereden op 17-20 Mei.

Geen opmerkingen: